woensdag, september 23, 2009

Poll 2 : Welk huidtype heb jij?

De poll is gesloten. Er zijn wel niet zoveel antwoorden geweest, wat normaal is want de laatste tijd verwaarloos ik mijn blog nogal. Toch hebben er 13 mensen hun antwoord gegeven op de vraag welk huidtype ze hebben. Uit de poll blijkt dat toch 2 mensen van de 13 niet weten welk huidtype ze hebben. Maar 1 iemand heeft een normaal huidtype. De meeste stemmen gaan naar de droge huid (3), gevoelige huid (3) en gecombineerde huid (3). De vettige huid heeft maar 1 stem gekregen. Voor de mensen die niet zeker zijn over hun huidtype heb ik onder de uitslag van de poll een overzicht gezet van de verschillende huidtypes.
Photobucket

Normale huid

Een normale huid is nooit echt vet of droog en voelt na elke wasbeurt zacht en comfortabel aan. Ook aan het einde van de dag is je huid nog steeds fris. Verder heb je weinig last van puistjes, schrale wangen of een glimmende neus of kin.

Je huid is vrij stabiel, maar om dit te behouden is het belangrijk dat je wel enige verzorging aan je huid biedt. De behandeling van het gezicht voor dit huidtype begint met een milde facial wash. Masseer het product over je gezicht, zodat het lekker gaat schuimen. Vervolgens geef je de huid rust door een koele, verfrissende toner te gebruiken. Dan eindig je met een moisturiser.

Droge huid


De droge huid is een veel voorkomende huidtype en een uitdaging om te verzorgen, maar niet onmogelijk met de juiste producten. Als je de huid goed vochtig houdt en goed voedt, dan is er niets aan de hand.

Je huid heeft een dunne structuur en voelt zeer droog aan. De droogheid verergert na een wasbeurt, de huid gaat dan trekken. Hierdoor ontstaan schilferachtige plekjes. Door de uitdroging van de poriën heb je weinig last van puistjes.

Je moet je huid in de gaten houden en het een goede verzorging bieden. Dit huidtype heeft regelmatig een zachte reiniging nodig. Masseer je huid regelmatig in met olie of een vettige crème. Wat je absoluut niet moet doen is je huid wassen met gewone zeep. Zeep in combinatie met water verwijdert de natuurlijke vetten, waardoor de huid nog droger wordt. Het beste is om na iedere reiniging een vochtinbrenger te gebruiken, dit geeft een zachte uitstraling.

De droge huid heeft producten nodig die vochtinbrengende bestanddelen bevatten. Deze bestanddelen zorgen ervoor dat de natuurlijke vochtbalans op peil blijft. pH neutrale producten zijn ook erg voedend voor de droge huid.

Vettige huid

Het is geen pretje om een vette huid te hebben. Het is geen lastige huid om te behandelen, maar het vereist wel de nodige aandacht. Helaas hebben vrouwen met een vette huid last van puistjes, mee-eters en acne.

De structuur van je huid is dik en voelt vettig aan. Je huid voelt heerlijk nadat je het hebt gewassen, maar aan het eind van de dag glanst het al weer. Doordat je huid zo vet is, heb je veel last van onzuiverheden.

Ook voor dit huidtype heb je een schuimende facial wash nodig. Dit verwijdert het vuil en het vet. Was je gezicht met een beetje water, daarna wrijf je met een watje een lotion over je huid. Dit zuivert je huid en geeft verkoeling. Als laatste gebruik je een moisturiser, maar gebruik wel een lichte, vloeibare crème. Gebruik hier ook niet te veel van!

Kies voor producten die geen olie bevatten. Producten op basis van water of poeder zijn veel beter voor je huid, deze voorkomen dat de huid te vet wordt.

Gecombineerde huid

De meeste vrouwen hebben een gemengde huid. Om een gemengde huid er op zijn best uit laten zien, is een uitdaging. Het is belangrijk dat je de balans op peil houd.

De naam zegt het al, je hebt een droog en vet gedeelte. Meestal zijn je wangen erg droog, maar de T-zone (voorhoofd, neus en kin) is vrij vet. Als je puistjes hebt, bevinden deze zich meestal op de T-zone.

Na het douchen in de ochtend kan je het beste een facial wash gebruiken. De facial wash reinigt vooral de vettige gedeeltes, dit voorkomt puistjes. ‘s Avonds was je je gezicht met water om daarna met een reinigingsmelk de droge gebieden te verzorgen. Deze behandeling zorgt ervoor dat het evenwicht behouden blijft. Gebruik als laatst een moisturiser, die je alleen op de droge gebieden aanbrengt.

Gevoelige huid

Een gevoelige huid komt niet heel vaak voor. Toch zijn er mensen met huidirritaties. Dit kan veroorzaakt worden door het klimaat, de zon, stress, medicijnen, emoties of productbestanddelen zoals parfum, kleurstoffen en bewaarmiddelen.

De gevoelige huid raakt snel geïrriteerd. Dit kan zich uiten in jeuk of een branderig gevoel. Er ontstaan ook vaak schilfers op de huid of een rode, geïrriteerde kleur. Puistjes komen en gaan.

Bij dit huidtype is het belangrijk dat je geen facial wash of zeep gebruikt. Je moet juist een hypoallergene lotion gebruiken. Verder is het erg belangrijk dat je geen geparfumeerde producten gebruikt.


Bron huidtype bepaling : toostylish.com


Stem alvast op de volgende poll!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten